29.11.2012 г., 11:41 ч.

Охльо Бохльо, помогни на... 

  Поезия » За деца
577 0 0

 

Охльо Бохльо, помогни на...


 

Охльо Бохльо, покажи си, моля те, рогцата!

Една душа приветлива и детска… вършела е нещо.

Замислила се е на хора слаби за сърцата

и без да иска малешките си… скрипнала ги е… зловещо!

 

Охльо Бохльо, ти умееш с влажност да погалиш.

Умееш със търпение и бавност болка да попиеш.

Със тези свои странни дарби ти се славиш -

моля ти се, помогни ù! Недей сега рогцата си да криеш.

 

Сега те моля аз… ти излекувай ù ръчичките

… пък за доброто тя е твърде паметлива…

Успееш ли… Ще те целуне нежно по очичките.

И къщичката ти ще обрисува… да е чудна, шарена, красива!

 

Rygit

 

 

 

© Ригит Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??