6.12.2009 г., 23:54 ч.

Охлювът... 

  Поезия
811 0 26

                     Охлювът...


        „Човек не е хубав нито паднал,
          нито гордо възправен.
          Хубав е, когато се възправя.” –  Н. Райнов


Почиваше си тази вечер…
В една Агарта беше сбрал света.
И свързал бе в едно противоречие
огъня, водата и плътта…
О, Господи, във него ли заложи,
забраната и избора, греха…?
Една черупка вместо змийска кожа,
за гордостта предпазната стреха…
И бе осъден. С вечната спирала
към Рая да намира своя брод.
Той няма ризи – "къща" подарява,
с възправен взор в Божествения свод…
Земята изпълзя – не се страхува - 
и огън бе, и гладката вода.
Със него Господ гордостта "лекува",
лице в лице останал със Света…!

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??