2.10.2005 г., 15:06 ч.

Октомврийският дъжд (на Божидар) 

  Поезия
877 0 1
Октомврийският дъжд (на Божидар)

В нощта усещам звуците
на майстор буден.
По лъскавото джезве на улиците
кове усърден,
(филигранно)
лицето на човек учуден
от този свят тъй странен…
усмивки по лицето на самотния бедняк,
угриженост в ръцете на бащата,
веселието на прокълнат знак
дамгосан по чела от злато…
Допушвайки последен стек
цигари свити от мъгла безлична
-Дъждовния човек
по покривите ни притичва!

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??