Oct 2, 2005, 3:06 PM

Октомврийският дъжд (на Божидар) 

  Poetry
856 0 1
Октомврийският дъжд (на Божидар)

В нощта усещам звуците
на майстор буден.
По лъскавото джезве на улиците
кове усърден,
(филигранно)
лицето на човек учуден
от този свят тъй странен…
усмивки по лицето на самотния бедняк,
угриженост в ръцете на бащата,
веселието на прокълнат знак
дамгосан по чела от злато…
Допушвайки последен стек
цигари свити от мъгла безлична
-Дъждовния човек
по покривите ни притичва!

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??