Омръзнах си от толкава присъствие!
(Исус се е самоубил от същото)
... и аз крещя "От същото!". До втръсване
се дразнят мишките по къщите.
Изгубих се от толкова намиране!
(Дори Колумб е мислел че е в Индия)
... лице не ми остана от гримиране -
на всяка следваща да бъда свидния.
Изплаках се от толкова кикотене!
(усмивката на Мона Лиза го доказва)
... в пиянство. Тихо разклокочвам се,
среднощно тежък за разказване.
© Николай Драгиев Всички права запазени