7.04.2024 г., 15:17 ч.

Орденът на живота 

  Поезия » Пейзажна, Философска
98 3 4

Не носим ний жезли вълшебни в ръцете,
не можем с метли да летим надалеч,
изкуство, изпълващо с гордост сърцето
е нашият яростен приказен меч.

 

Врагът ни е силен, без милост напада-
Жътварката жъне невинни съдби,
едничка желана свещена награда-
да имаме сили на поста да бдим.

 

През мрачните дни и безлунните нощи
се борим да пазим най-ценния дар,
човешкото здраве е устремът мощен
и ревностно браним го с пламенна жар.

 

Бъдете честити, магьосници в бяло!
Борбата водете със смелост и чест!
Нагоре към слънцето ярко огряло
вдигнете очи и пратете му вест,

 

че клетвата древна е верую наше,
от сутрин до вечер, от здрач до зори.
И страшният лик на смъртта не ни плаши,
искрата лечителска вечно гори!
 

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Стойчо!
  • Честит празник на тези,които спасяват и дават нови животи!
    Поздравления, Мария!
  • Двойно благодаря, Владимир, тъй като седми април е и мой професионален празник.
  • Адмирации за това стихотворение и то публикувано днес, на деня на здравния работник. Освен, че е в точното време е и страхотно! Пет звезди от мен и в графа Любими за препрочитане. Поклон пред поемата и пред труда на спасителите на човешки живот! Браво, Мария!
Предложения
: ??:??