19.12.2010 г., 14:33 ч.

Орел, рак и щука 

  Поезия » Философска
3604 0 25

           Орел, рак и щука

                                                            Орел и рак и щука,

                                                            не зная по каква сполука,

                                                            такваз им работа дошла

                                                            да теглят наедно кола.

                                                           .........................................

                                                           Несговорна дружина не могат си почина.

                                                                                                          П.Р. славейков

 

Красивата щука се влюби във... рак!

Извън всички норми, модели, клишета.

И той я обикна. И сключиха брак.

От тази любов се родиха...орлета.

 

И стана една какафония тук...

Назад тегли рак, а напред щука дърпа.

Орлетата, те пък, на двама напук,

високо в небето решиха да хвъркат.

 

Завайка се щуката:„Ох, те летят,

мъжът ми в подмолите кротичко дреме,

а аз във водата безгласно крещя...

Горкичката аз! Накъде да поема?“

 

Но нямаше как! Щом обичаше рак,

а слязла би в ада за свойте орлета,

то нашата щука, да бъде във крак,

изучи и висш пилотаж из небето!

 

Днес, вместо за тихи, добри старини,

се моли за здраве и трупа умения...

...................................................................

Природата често яйцата мени-

прекрасен урок по любов и търпение.

© Петя Божилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??