Ще се будим преди зазоряване
от любовните котешки вопли...
Ще си мислим: " Дали остаряваме,
кой открадна прегръдките топли?..."
За такова разсъмване рано е,
много нежност във нас има още!...
Ще измолим в любовните храмове
миг безкраен за нашите нощи!
И преплели тела в пълнолуДие,
още дълго ще бъдем във танца,
преизпълнен със страст до безумие,
на любовния, само наш, дансинг!...
И ще бъдем трогателно-влюбени,
както някога, в първите срещи!
Ще си връщаме нощи изгубени -
със любов и със празнични свещи!...
Във зори ще поднасяш кафето ни
със походка на младо момиче...
Ще докосваш със устни лицето ми...
И ще чувам: "Така те обичам!!!..."
© Роберт Всички права запазени