31.07.2019 г., 15:16 ч.

Още един ден... 

  Поезия » Философска
522 2 5

Още един ден..,

-един миг от вечността -

изчезва. 

Скрива се зад хоризонта

и мълчи. 

Наоколо проблясват

                         мислите 

                               на милиарди хора. 

Но кой ли може да ги улови?

Дъжда измива само красотата. 

Понякога, отнася  нашите мечти.

Една умираща звезда!.. Изгасна.

Стояла векове на своето небе. 

Остава само прах 

и даже няма спомен... 

Какво ли има да си спомняш 

за една звезда?! 

Уж казват, че небето 

винаги е за звездите, 

а те пък падат!? 

А на кой му пука за това?! 

Действителност, това е толкова

жестока дума. 

Действителност, 

това е нещо страшно 

и боли. 

 

© Нели Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??