29.04.2007 г., 0:27 ч.

Още миг Светлина 

  Поезия
652 0 2

Заспи и ме сънувай. Аз те чакам
там, където ти се зароди
от моите сенки причудливи

и от сноп блуждаещи искри.


Недей смущава шепота на цвят обрулен,

той пее и въздиша, и лети...

заспи и ме сънувай, музо моя,

още като тебе сътвори.


Залязва слънцето, о, мрак печален,

в гората хлад от облаци повя

и птици молят се в гнездата

за още миг горяща Светлина







© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??