24.07.2008 г., 11:20 ч.

Още си тук 

  Поезия » Друга
1025 0 24

                                                                         Посвещавам на поета-приятел, в отпуск от

                                                                                                                            "Откровения"

Още си тук...

Присмехулно надничаш...

Сякаш си дух, обладал всеки стих...

Сякаш напук

вертикално потичаш -

ред подир ред върху белия лист...

 

Срещам те пак...

В чужди чувства и думи -

живите сенки на твойто перо...

Сред полумрак,

по светулкови друми

пия от стъпките твои... добро...

 

Още си тук...

И камбаните биеш...

За да събудиш  заспалия свят...

Всеки абсурд

със любов да повиеш...

Всеки трън да го превърнеш във цвят...

 

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??