3.12.2009 г., 12:14 ч.

Oще звезди... 

  Поезия » Друга
1352 0 31

Накъдето отдавна си тръгнал, оттам се завръщам.
Там изглеждат проклети дори добродушните черкви!
И небето се сгърби. А ангелски белите къщи
търсят  още звезди и бездомно - нагоре - се блещят.

Накъдето си тръгнал, е празно и приказно сиво.
Само острите тръни обшиват с корона главата ти.
Всички извори търсят реки - и понякога виждат.
И врагът - до последната риза - ми беше приятел.

Не посмях да ти кажа, че никога няма да стигнеш.
Ако имаше начин, и сляп  като мен би се сетил!
Пада цвят - щедър дъжд. А под сетната липсваща вишна
ми е толкова тъмно, че тъмното почва да свети.

 

2009*

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??