Осиротяване
Капчукът проплака
в празната къща,
под старата стряха
децата не спряха.
А имаше глъчка
и врява голяма,
всички пораснаха,
тревите обраснаха.
Посивяха косите,
в двора се разхождат
само змиите.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени