23.10.2020 г., 15:16 ч.

Осмели се.. 

  Поезия » Любовна
462 2 0

Би ли се осмелил да обичаш до лудост,

горейки като пламъка на свещ?

Би ли прескочил собствената си гордост,

за да изтриеш сълзите на плачещ?

 

Би ли се осмелил да си до болка обичан,

като неоткъснато цвете в градина?

Искаш ли да си като божество почитан,

сякаш оживява династия в картина?

 

Би ли се осмелил да пристъпиш закона,

да бъдеш щастлив със своя собствен избор?

Би ли заел мястото си до нея на трона,

разхождащи се прегърнати из царския двор?

 

Осмели се да обичаш онази, различната,

истински, дето лежи ти на сърцето!

Осмели се да я радваш, да бъде усмихната,

а тя ще носи радостта ти на лицето!

© К. Г Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??