ОСТАНИ
Навсякъде се вглеждах да те видя -
във всяка стъпка на новодошъл.
Във стиховете ровех да открия
позната дума от жадуван стил...
Привиждах на екрана твойте букви.
Заблуда бе - поредният мираж.
Затварях се сломена и помръкнала.
Сега те моля - остани до мрак...
И аз го знам, и двамата го знаем -
животът ни един без друг е фалш.
И нека срещнем прелестния залез,
преплели дъх и плът в божествен валс.
© Людмила Билярска Всички права запазени
---
Благодаря ти, Доче! Хубав ден да е пред теб!