17.12.2016 г., 15:32 ч.

Остава... 

  Поезия » Любовна
274 0 3

ОСТАВА...
Р. Чакърова

 

Не ти прощавам.
И не те забравям. 
Сълзите си не крия
зад дъжда.
То вече е записано.
Остава...
В аналите на Бог.
Като ръжда.
В корозия,
разяждаща вселени.
В карикатура
в местна жълта преса.
В торнадо, 
завъртяло теб и мене.
В най- слушан шлагер
миналата есен.

В следи от динозаври –
вкаменели, 
загърнати 
във лапите на времето.
В потънал кораб
в ледени предели.
В отречена дидактика.
В полемика

между изпитани лъжи
и истини.
В стопкадъра
на розови желания.
В издрасканите с рими
бели листи.
В прегракналата 
песен 
на камбаните.

В безлично томче
в джобните издания,
любимо на клошарите
под моста.
В следобедно,
дъждовно колебание.
Въпрос –
от неудобните въпроси.

В наздравицата 
в края на годината
В паричката 
на коледната пита.
В четвъртото 
листчè на детелината.
И в звезден прах,
полепнал по очите ни...

 

Лондон  16/12/2015  11:47

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??