6.01.2011 г., 18:35 ч.

Остави ми... 

  Поезия
568 0 0

Остави ми само спомен,

така мечтан и дълго чакан зов.

Остави ми - не мечта,

а искра в света огромен,

която да стопли всяка част

от моята душа.

Остави ми пред вратата

стъпка твоя,

ще я скрия, ще я прибера.

Остави ми

не душа,

не сърце,

не прегръдка сляпа.

Остави ми само ласка,

за да ме стопли във съня.

Остави ги - всичко ще запазя,

в кутия златна
ще ги прибера.

И когато теб, любов, те няма,

ще ги покажа на всекиго тогаз.

И ще видят, бедната, тогава

какво богатство имала е тя,

една любов очите озарява,

една любов се срива с пепелта.

 

 

04.01.2011

Miss Independent

© Красимира Баротева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??