От всичките ù любови,
тази като пистолет,
забравен на пейка,
като гълъб,
прострелян в крилото,
като надежда,
скрита в кутията на Пандора,
като бръснач,
ръждясал в килера,
като черна котка,
счупена солница,
взрив, от пеперудени криле...
От всичките ù любови,
тази убиваше най-дълго
и безмилостно,
ала
от всичките ù любови
тази бе най-ценна:
струваше колкото живота.
© Ан Меру Всички права запазени