20.04.2019 г., 11:32 ч.

Откровено... 

  Поезия » Философска
487 0 0

Знам, трудно ме преглъщате истинен,
по-лесно за вас е да съм фалшив, 
по-хубво е да ви говоря изискано, 
да бъда морален, доволен, щастлив!...
Да имате пример, постигнал живота,
живеещ във рая, безкрайно красив,
да имате светща ярко надежда,
че вашият дом ще е приказен стих!...
Нима аз не искам да бъде любовно,
за всички, навсякъде, по Света,
нима аз не искам да бъде свободно,
без господари, без роби, без суета!
Ще кажа пред Него: "Обичам ви всичките"! 
Такива каквито сте, в свойта душа,
обичам ви даже, със вашите странности
и знам, че в това няма как да греша!

© Ангел Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??