4.07.2007 г., 11:51 ч.

От Е.... за П..... 

  Поезия
985 0 4
                                                         От Е... за П...


                                      Аз съм крадецът, който в градината
                                      скубе любовното ти мушкато.
                                      Ти го поливаш лете и зиме -
                                      аз ти тъпча грубо лехата.
                                      Ти да не мислиш, че я обичам
                                      и от среща до среща тръпна?!
                                      Само ми оцветява дните,
                                      ако успее да се измъкне.
                                      Давай го все така безразличен,
                                      ако си силен - трябва да траеш.
                                      Кажеш ли й, че знаеш всичко,
                                      тя няма нищо да ти признае.
                                      Въобще не моля от тебе прошка
                                      и чужда чест не мога да пазя.
                                      На оня свят съм в казана, за лошото,
                                      дори и сега малко се мразя.
                                      Но ми олекна... Вече научи
                                      аз какъв съм, жена ти каква е.
                                      Нощем не пускай лошото куче.
                                      То ме познава. И не ме лае...

© Христина Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??