24.02.2021 г., 8:27 ч.

От малкото тръгни с любов 

  Поезия » Строги форми
549 0 2

С предел е зимата, макар метежно

да ни връхлита с вятър лют и сняг,

че идва пролетта пред твоя праг

със първото кокиче, гледай, нежно.

 

Едно мъниче чудодейно може

целият ни свят да промени

и това, което ни тревожи

да изчезне в по- красиви дни.

 

Колкото и труден да изглежда

нашият живот, ще има нещо,

необяснимо малко, но горещо

да дари безценната надежда.

 

От малкото тръгни с любов и само

то отвежда към добро голямо.

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??