23.06.2008 г., 8:47 ч.

От мен за мен 

  Поезия » Философска
1186 0 21

Обичам се по нужда. Незаконно.
И бягам - без да казвам на къде.
Отмервам се във думи. Безтегловно.
Загубих се... и плача за да спре.


Прощавам си злините. Без отсрочка
зад римите - наричам ги живот.
Икони не намерих. Само прошка
Ненужна... като нужда от любов.

Не се променям. Просто натежавам
по мъничко, безгласно - ден след ден.
С години - не! Чрез мисли остарявам
а огънят ме прави по-студен.

Пораснах малко. Може би с година
сред дъжд и слънце - моята дъга.
Не беше чувство - просто си замина,
за спомен ми остави - празнота...

Не се сбогувам. Просто се завръщам
сред себе си - Усмихнат, (но дали?)
Оптимизма със ръце сега прегръщам
излъгах се... но някак си - боли...

© Валери Янев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??