12.08.2011 г., 10:43 ч.

От небето над Балкана една звезда падна 

  Поезия » Друга
821 0 3

 

От небето над Балкана
една звезда пàдна.
Някоя жена загина
или мъж припадна!

Или метеор незнаен
изгоря във мрака.
Както и аз, метеорът
не знае да чака.

Не понася метеорът
бавното летене,
слаби страсти, плаха обич
и бавно горене.

Разликата е в това, че
той веднъж изгаря -
моите беди обаче
често се повтарят.

Лесно е да се вълнуваш
и да правиш грешки.
Не един така избързва
да загине честно.

Но боец е който свойте
чувства овладява
и, пресметнал всеки удар,
в боя побеждава!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??