23.06.2013 г., 14:31 ч.

От татковите рамене 

  Поезия » Гражданска
655 0 8

Гледах по телевизията репортаж от вчерашните протести -

едно невръстно момченце каза, че баща му искал да го направи приличен човек

 и затова го взел със себе си...

Дълбоко се развълнувах и написах "От татковите рамене".

 

Голям съм…

От татковите рамене

развявам българското знаме -

фар сред кипнало море

от хора и съдби.

А той,

суров и гневен,

не престава да крещи:

„Свобода,

чест,

достойнство!

Горд

и изправен бъди!“

Голям съм…

Чувам,

баща ми задъхан мълви:

„Гледай, сине

и приличен Човек

ти стани!“

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??