18.01.2024 г., 7:26 ч.

От умрял писмо 

  Поезия
215 5 5

ОТ УМРЯЛ ПИСМО

 

Получих в електронните си пощи

от непознат човечец кратък стих.

Не знам какво натиснах, ала снощи

e–mail–а – без да искам, го изтрих.

 

Дори не забелязах от кого е?

Навярно някой братец по перо?

И се почувствах адски недостоен

да милна сърчицето му добро.

 

Навярно е поискал да ми каже,

че е замръкнал – горестен и сам?

И – сигурно? – надявал се е даже

назаем две-три рими да му дам.

 

А може би е бил нещастно влюбен,

и е решил със мен да сподели?

И аз в любови нявга съм се губил! –

знам колко страшно подир тях боли.

 

Не зная кой си ти, добри човече? –

до заранта от ужас не заспах.

Един от друг живеем тъй далече!

Прости ми, ако можеш? – този грях.

 

Надеждата ти вехне като цвете.

И зъзне сърчицето ти само̀.

Един човек осъмна – непрочетен.

И чака от умрял поет писмо.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??