18.07.2010 г., 21:19 ч.

Отдалечаване 

  Поезия » Пейзажна
600 0 9

                                           ОТДАЛЕЧАВАНЕ

 

 

                      Спални  чували, палатка  и  гара,

                      обувки,  фланела, китара  за  път -

                      списък  непълен, до  днес  нереален...

                      забързан, космичен  и  пуст  е  светът.

 

                      Време  различно и  метаморфозно,

                      стрелките  е  спряло  и  гарите  спят.

                      -  Дайте  билети  за  сто  коловоза! -

                      запрените  влакове  да  провървят.

 

                      Звездно  небе  за  вас   ще  вещая

                      през  този  продънен, разкиснат  сезон,

                      аз  знам, че  омразна  е  вашата  стая

                      и  скучен  е  станал  всеки  балкон.

 

                      ... Някъде  там  на  брега  ли  сме  спали?

                      С  обувки, фланела, китара  за  път,

                      и  може  би  нещо  така  сме  мечтали,

                      и  може  би  днес  е  различен  светът.

 

                                                                Илия    Вълчев

 

© Илия Вълчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??