22.10.2009 г., 11:56 ч.

Отиде си лятото 

  Поезия » Пейзажна
909 0 6

Отиде си лятото

 

Отиде си лятото. Тръгват последни ята.

Земята им маха за сбогом с посърнали клони.

Небето със облаци тъжни покрива света

и  капки дъждовни – сълзици замислено рони.

 

Пустеят горите. Предзимният вятър през тях

прелита с въздишка на скитник - самотник в неволя.

Цветя и тревици, познали и слънце, и смях,

заспиват с надежда, сънувайки новата пролет.

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??