20.07.2005 г., 22:30 ч.

ОТКАКТО СВЯТ СВЕТУВА 

  Поезия
868 0 2

ОТКАКТО СВЯТ СВЕТУВА

Откакто свят светува
и времето лети,
обичам да тъгувам
с прошарени коси.

Обичам да ме гали
вечерната мъгла.
Угасналите рани
да цъфнат сутринта.

И вечно да го има
вечерния щурец,
с когото все будувам
и будя се навред.

А страстните поляни
с умисъл да ме спрат.
Търкаляйки да стане -
духът ми - прахоляк.

Защото ще се спусна
със горди ветрове.
И в зимниците будни
ще чувам, как расте

детето ви. А хляба,
от който все крадем,
ще смеся със душата,
душата на овен.

Когато звук заплаче,
ще чувствате в зори,
как тръгва раздавача
и тихо ви брои.

©Марин Лазаров

 

© Марин Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • почва много добре, после обаче нещо отслабва ... както и да е - 6 от мен
  • носталгично
Предложения
: ??:??