3.09.2007 г., 9:54 ч.

Отказ от любов 

  Поезия
637 0 1

Болка внезапна събуди деня.
Телефон, такси...
и в болница "Изгубени мечти".
Тракащ асансьор, тъмен коридор,
бяла манта в стая тясна.
Диагнозата е ясна:
В сърцето има карцином.
Тъмен коридор, тракащ асансьор,
бяла стая, прожектор ярък, убождане и странен сън...
Мека нежна светлина,
небесен ангел със разперени крила...
Няма пулс, сърцето спря, душата отлетя!
... а човекът сякаш спеше.
На масата захвърлен, туморът лежеше.
Така, в стаята бяла, завърши денят
с поредния неуспешен опит нов
за  ампутация на любов!  

© Весела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??