18.07.2008 г., 15:17 ч.

Откраднах те за мен 

  Поезия » Любовна
966 0 24
Откраднах те
от тишината,
която
тежко въздиша
в дланта ми,
която
като пяна се надига
по пръстите,
където
се пукаха
един след друг
всички мехурчета,
в които
откривах
красиви светове,
събрани в
едно гнездо,
постлано
като
сватбено ложе
и изоставено
като...
след погребение
в ден почивен.
Ден неделя...
Откраднах те,
когато
всички спяха.
И Дявола и Бога...
нежно въздишаха
и стискаха
в дланите си
тишината!
Откраднах те за мен!


© Анета Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??