6.09.2016 г., 20:23 ч.

Откровение 

  Поезия » Любовна
483 0 0

О, малко, миличко момиче,
с усмивка топла и блаженна.
Аз ще кажа, че обичам те
и ще погаля кожата ти нежна.

Ще погледна в очите ти.
Ще прозря в тях света.
Ще целувам аз сълзите ти
и с прегръдката си аз ще ги възспра.

Ще засенчвам болни спомени.
Ще замeстя с радост всеки страх.
Ще лекувам всички болести.
Ще простя и всеки грях.

Ще посрещам утрините с тебе.

Ще лежим в капките роса.
Ще преборя с тебе всяко тежко бреме
и с душата си ще те даря.

Не мечтая за охолство.
Не мечтая за уют.
Аз не търся задоволство.
Нито женствения скут.

Но мечтая си, признавам,
с тебе хванат за ръка,
залеза да наблюдавам

и да чувствам любовта.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??