25.12.2007 г., 12:39 ч.

Откровение 

  Поезия » Философска
839 0 4
 

ОТКРОВЕНИЕ

 

Господ мой! Спасител мой!

Там в небесните покои

има чуден свят, то се знай и

 нарича се той Рай.

 

Там отиват най-избрани,

които със слово за бранили този,

който със своите рани

е възкръснал и нас пази.

 

Господи, подай ръце,

тук е моето сърце,

то е празно, свито

и за Тебе пита.

 

Търся те във всичко живо,

ала жива ли съм аз?

Щом като гледам завистливо

 на богатствата в захлас.

 

Господи, ръце подай ми,

че ми омръзна да пълзя

сред неверници омайни

в таз прокълната земя.

 

И уж съм жива, ала живот ли е това?

Аз знам, че хич не ми отива

да произнасям тез слова

щом съм още нечестива.

 

В душата имам тежки рани

от грехове безброй

с години много насъбрани.

Ще ми простиш ли Татко мой?

 

И уж съм зряла, помъдряла,

с житейски опити безчет,

но щастие не съм видяла.

Господи, дай ми ти съвет!

 

Прости ми Господи, прости ми,

че тъй се лутах по света,

че малко хвалех Твойто име,

дори със себе си не бях добра.

 

И не допускай Сатаната

над мен да упражнява власт,

защото вярвам, че когато

те призова ще дойдеш в час.

 

Как искам Господи да ходя

по Твойте пътища сега

и не допускай аз да броя

с душа унила от тъга.

 

Слава Тебе Боже, слава,

сърцето ми за теб тупти

и щом повикам Те, тогава

ще се явиш пред мене Ти .

 

За тебе мисля денонощно,

молитви шепна аз безспир,

тогава ме обзема мощ и

в душата ми настъпва мир

 

Не ме напускай Ти Исусе!

Предавам ти се аз сега,

но ако някога се случи

ще тъна в мъки и тъга.

 

Аз вярвам, много вярвам,

че в небесата си един,

готова съм да се предам

на Теб - единствен Властелин.

 

И слава Тебе, слава Боже!

Че без Твоята намеса

ний - хората не можем

сами да правим чудеса.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Стефанка Бакалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Молитва-изповед пречистваща, браво, Стеф! Честита Коледа! Здраве и сбъдване!
  • Хубава молитва...Бог е с теб и те чува...
    с много обич за теб, Стефанка.
  • !!!
    По-добре късно ,отколкото никога !Великолепен стих !Весели празници !
  • Много хубава молитва...,но ЖИВЕЙ ТУК И СЕГА,ЖИВЕЙ ЗА МИГА...После никой не знае какво ще стане.Ада и рая са тук и от нас зависи,кое ще изберем...Поздрав и добре дошла...
Предложения
: ??:??