4.01.2023 г., 7:46 ч.

Откровенията на един римуван хлапак 

  Поезия
253 1 3

Тази вечер мълча – безпаричен Митак, и вирея в дълбоките нощи.

Тази вечер погълнах словесен живак. От години животът ме по̀щи.

Нямам спомен за ден, който беше смирен, и се лутам самотен на тъмно.

Ще четете ли мен като светъл рефрен, щом след буря отново се съмне?
 

Тази тежка борба за насъщни парѝ ме сломи. Тя живота изпи ми.

Докога ще мълча пред езиците зли? Не намирам спасение в рими.

„Няма смисъл!“ – крещи вън животът студен и душата ми с мъка залива.

Хващам с първи петли бързо бързия трен и самотен, далече отивам.
 

През добрия сумрак се понасям напред. Пиша в тесни и мръсни купета.

Аз – римуван хлапак без пари и билет – си мечтая да видя късмета.

Да го зърна в зори с любопитни очи като малко момче на пързалка,

да изпълня гърди с куп красиви мечти. Да превърна тъгата в запалка.
 

Тази вечер мълча. На ръба на скала слушам песен на Дони и Нети.

През тегоби вървя, над любови летя с накривени словесни куплети.

Тази вечер съм пак безпаричен Митак, но мечтая животът да грее!

Аз без пукнат пета̀к – мил римуван хлапак, за любов и миражи ще пея!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви! Поздрави!
  • Щом го умееш, пиши! Едно зрънце да покълне, затоплено от твоите чувства, пак е добре. Казват, че в трудни периоди се съзадават най-добрите творби.
  • Ще пееш разбира се, щом Бог ти дава поетични думи, пей Мите и ни радвай
Предложения
: ??:??