4.05.2010 г., 14:50 ч.

Отнесена от вихъра 

  Поезия
519 0 1

"Ако понякога ти дотежи

от чужди обиди и чужди лъжи..."

Помниш ли този откъс, кажи?

Вярваш ли сляпо, че още важи?

 

Спазваш ли всички неписани норми

да вдигаш глава, щом над тебе се стъмни,

да чакаш с надежда и утре да съмне,

да правиш добро, за да ти се върне?

 

Светът бил хубав, светът бил чудесен -

нищо и никаква глупава песен...

 

Върни ми обратно живота на есен...

Поне да го има, макар и нелесен,

сякаш е вече във жертва пренесен,

а аз покрай него - от вихъра отнесена...



© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А не, не,не...никога недей да стоиш покрай живота и не очакваи някой да ти го "върне на есен"! За съжаление, тези неща човек разбира с годините!
    Но ти имаш времето,интелекта и душата(за мое огормно щастие)да го разбереш! Гушки
Предложения
: ??:??