13.05.2009 г., 16:36 ч.

Отново 

  Поезия
518 0 1

Липсва ми дивото в тебе, природо.

Слънцето да заиграе по мен,

да ме изгори между сенките листни,

да потръпна от страх пред простотата ти.

 

Потънах в теб, без да съм те докоснала.

Като наркотик ме обзе

и почувствах как ме обгръща силата ти,

събудила отново вълчото в мен, без да съм искала.

 

Мислех, че градският шум е убил в мене горското.

Мислех, че сивото е погребал цвета ти,

но абстиненцията хвана сърцето ми

и забравих коя съм станала.

 

Липсва ми огъня ти, природо.

Усетих аромата ти,

само покрай тебе минала

и запали в мен всичко угаснало.

 

Дяволе, спри тези игри незапочнали.

Взе ми душата и върна я,

но потъпках те аз и прехапала устни,

ще захапя всяко за теб отрицание.

© Гери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Наивно е да вярваш, че ще можеш
    от повика и див да се откъснеш.
    Веднъж във тебе вляза, ще тревожи
    сърцето ти. И вечно ще се връщаш.
    От себе си не е избягал никой,
    опиташ ли - частица важна губиш.
    Зовът на звярът само миг е,
    но дяволски в кръвта ти ще танцува.
Предложения
: ??:??