27.05.2016 г., 15:17 ч.

Отново за рекъвъра 

  Поезия » Философска
267 0 0

Отново за рекъвъра

 

Аз знам, рекъвъра е нещо важно,

рекъвър тук от всички се твори.

Историята е депо багажно

и всеки ден се пълна от зори.

 

Тук всички хора страни и народи,

създадени са в един екземпляр.

За нас Вселената, тефтера води

и знае кой къде от нас е спрял.

 

А ние си затваряме очите

и мислим всичко, че започва с нас,

от туй ни идват често и бедите,

за туй понякога не сме във час!

 

Не само,че сме ний оригинали,

и просто няма копия за нас,

Земята се върти и не е спряла

и да повтаря ме туй не е грях.

 

Не срещам нови теми по земята,

но виждам как са казани на глас.

За талантливо казани се смятат,

изреченото от сърце и в транс!

 

Пресътвореното е талантливо,

когато е изказано  с финес,

когато  в мозъка, в сърцето се набива

и дразни твоя интерес!

 

Но префърцулените идиоми,

не стигат нашите сърца,

и не докосват трусови разломи,

не за нас добри като слънца!

 

Ний често търсим глупави ефекти,

читателите си да изумим.

И с думите от низините взети,

ний истински на можем да дружим!

 

С оригинали защо ще се хвалим?!

Повтаряме туй гдето е било!

И наште прадеди от туй са брали

и са били със вдигното чило!

   28.08.2011г.Драгойново

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??