2.03.2006 г., 16:34 ч.

Отпивам те на глътки 

  Поезия
993 0 10
Отпивам те на глътки,
по-малко всеки ден.
От страх да не привършиш
те пия бавно .
В забуленото междувремие
забравям ,все забравям,
че  всъщност си във  мен.
Празнувам всеки Божи ден,
за тази милост,
да имам тази нежност,
която ме пречиства.
И нямат сила думите
в безвремието на деня,ноща.
Душата ми е жадна,
ала те пие бавно
от празничната чаша
на радостта ,че теб те има.
А устните,все някой ден,
ще ти разкажат приказка
целувайки те и отпивайки,
за всяка глътка -извор на живот,
как ражда се любов,
по-нежна и от музика.
Ще ти шептят най-чуден стих
за любовта ,която пих.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??