11.03.2011 г., 20:17 ч.

Отплата 

  Поезия » За деца
535 0 3


В училището Виолета
страшно много е заета -
да се хвали непрестанно,
да се фука постоянно,
че дрехи нови от чужбина
майка ù купува по дузина...
Слушаме я вече отегчени,
ала и малко натъжени -
никой друг от нас си няма
радост толкова голяма,
но днеска лошо ù се случи
и дано да се поучи:
Учителката наша -
госпожа Наташа,
изпитва Виолета на дъската,
ала тя мълча горката,
глава от срам навела,
че пак не беше чела...
Госпожата строго я попита:
- Това отплата ли е, Виолета,
за твойта майка клета,
за подаръците що купува -
щерка ù да мързелува!?
Момиче, да се хвалиш престани,
а запретни се и учи,
че в бележника ти повече от три
не виждат моите очи!
                                   D. Patton

© Дейзи Патън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??