7.05.2007 г., 9:26 ч.

Отречи се от фалшивите икони 

  Поезия
456 0 1
Отречи се от фалшивите икони

Аз мислех, че за света няма правила,
правим високи крепости от душите си.
Строим стени, отглеждаме войни-деца
и разбиваме бавно и жестоко дните си.

Аз мислех, че всеки може да се влюби,
да създава само живот и радост сред нас,
но как се обръща живота, когато загубим
сърцето си и над себе си нямаме власт.

Аз мислех, че животът ще ми поднесе
нещо необикновено, нещо вече различно,
но останах излъган, затворен в страхове,
без желание някой друг, освен мен, да обичам.

Аз мислех, че искам да не живея сам,
но ето, че съм отново прикован в тъмнина.
Сякаш нечий образ все ме тегли натам
със своята нежност и вълшебна тишина.

Отречи се от фалшивите икони -
Божественият дъх на милиони,
закотвен си в дъното на пропастта.
Приеми да следваш своите закони,
нека с теб пак бъдем шампиони
в живота, любовта и в страстта.

Аз мислех, че времето работи срещу мен.
Моите грешки се трупат вече с години.
Преминах през всичко, отново изтощен
от новите ми лични битки непримирими.

Но каквото и да мисля, съдбата ще ме промени.
Винаги бягащ,
винаги търсещ,
Каквото и да поискам, светът ще се завърти,
винаги свободен от себе си.
Каквото и да стане, ти само помни
Как да обичаш.

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "строим стени" = затваряме се в себе си
    "отглеждаме войни-деца" = неправилно възпитаваме децата си, карайки ги да бъдат сурови, като нас самите
    "разбиваме бавно и жестоко дните си" = унищожаваме чисто човешките добродетели, и се оварваряваме...
    Нещо друго?
Предложения
: ??:??