13.05.2016 г., 17:13 ч.

Отрова в мед 

  Поезия
417 1 6

Отрова в мед

 

Когато в пълна купа с мед,

ти сложат капчица отрова,

се получава някакъв имунитет

и не вреди, дори и капка втора.

 

И заживяваш някакъв живот,

полунатровен, полужив... Не знаеш.

И заживяваш някак... Като скот.

За чуждото нещастие, нехаеш.

 

Вървиш. Край тебе - ореол.

Зелен един, такъв... И кален.

За бик се мислиш. А си вол.

Скопец. С един животец, жален.

 

Усещаш се! Усещаш, че си зъл.

Отровата от себе си почистваш.

И ти се иска пак да си добър...

Човек си! Затова го искаш.

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??