Отрова в мед
Когато в пълна купа с мед,
ти сложат капчица отрова,
се получава някакъв имунитет
и не вреди, дори и капка втора.
И заживяваш някакъв живот,
полунатровен, полужив... Не знаеш.
И заживяваш някак... Като скот.
За чуждото нещастие, нехаеш.
Вървиш. Край тебе - ореол.
Зелен един, такъв... И кален.
За бик се мислиш. А си вол.
Скопец. С един животец, жален.
Усещаш се! Усещаш, че си зъл.
Отровата от себе си почистваш.
И ти се иска пак да си добър...
Човек си! Затова го искаш.
© Ник Желев All rights reserved.