30.07.2008 г., 14:11 ч.

Пада мрак... 

  Поезия
632 0 2
Момичето...
то гледаше стената
Стена - свидетелка на много страх...
и сълзи...
И всичко... в миг
изгуби смисъл...
Момичето...
изтръпна...
Това изтръпване...
сякаш ранена сърна
в предсмъртна агония
вижда ловеца - прострелял я...
Пред момичето стоеше...
в синкава мъглявина - той...
Баща й...
Тя беше впила поглед...
някъде... някъде там...
в спомените...
Но как искаше да избяга
от тях...
а всеки ден...
потъваше в жестоката
им необятност...
А той... баща й..
беше вперил поглед в нея
с жар...
Злокобен страх...
и после...
Нищо...
Отчаянието е на власт...
и тишината...
Грях!
Нима възможно е...
и как?!
И пада мрак...

© Мирена Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е въздействащо!!!
    Прекланям се!
  • потръпнах...
    жестоко и истинско...и как наистина е възможно...
    стих...който ме развълнува до дъното на душата...
    с обич, Мирена.
Предложения
: ??:??