18.04.2024 г., 11:12 ч.

Пак да се запознаем 

  Поезия » Любовна
49 0 0

Лесно чупиш
всяка струна,
после бавно я лепиш.
Как ще купиш
чувства с дума,
на която не държиш?

Невъзможно,
казвам ти.
Няма смисъл вече.
Доста сложно
и ще боли.
Стой от мен далече.

Един от друг
да се опазим.
Нека се спасим.
Спряхме тук
и днес се мразим.
Пламъци гасим.

Пепел в шепа
любовта е.
Всичко свърши, край.
Любов проколета.
Всеки знае,
вече и ти го знай.

Ще забравя,
не ще помня
нощите със теб.
Все ми е тая,
че те гоня
и плача дни наред.

Искам с тебе
в друг живот
да се запознаем
в друго време,
таз любов,
дадена под наем.

Сърце ме стяга,
още може
да ме заболи.
Поне тогава
нека, Боже,
да ни провърви.

© Krischo Всички права запазени

Произведението е включено в:
  158 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??