14.08.2008 г., 12:07 ч.

Пак е есен 

  Поезия
1009 0 14

ПАК  Е  ЕСЕН

 

Пристигна август. Тръгнаха ятата.

Политнаха и първите листа.

Небето натъжи се и заплака.

От сълзите му рукна в миг река.

Алеите във парка опустяха.

Дъждът прогони старци и деца.

Врабецът се прибра под свойта стряха,

че най-добре му беше у дома.

Дърветата обличат се в позлата.

Облаци бързи тичат след ятата.

Нощта се спуска мокра и  потайна,

подготвена да скрие  всяка тайна.

Но тайна няма. Само пак е есен.

В душата ми отеква птича песен.

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??