5.07.2020 г., 10:13 ч.

Пак е юли 

  Поезия » Любовна
551 1 2

Пак е юли

 

Пак е юли, жежко е лятото
и изгревът сякаш е кошер с пчели.
Слънцето пръска лъчи по-богато, 
а въздухът пълен с цветни бои.
Хоризонти набъбнали пак ни прегръщат
и тичаме боси да сеем мечти.
Звездите са ярки червени фенери
над юлските нощи-
парад от планети. 
И звучни са летните дни . 
Припарват желания в гърдите по-топли, 
а ехото пее - любов в младини ... 
В юлското лято пак има знаци
не спирай да наричаш звезди
С надежда под небето тъй свято,
намираш посока в свои води.
И тръпнеш в прегръдка на някой! 
Юлското лято жъне мечти! 
 

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??