25.07.2004 г., 22:01 ч.

Палачинки 

  Поезия
1269 0 1
Хумористичен цикъл "Готварски"

Събудих се съвсем различен.
От огледалото ме гледа друг.
В главата ми неясни мисли тичат.
Днес ще бъда съвършен съпруг.

Забърках три яйца и брашънце,
с прясно мляко аз разбих сместа,
загрях тиган, намазах с масълце -
сочни палачинки ще творя.

Отпих за смелост глътка Шардоне,
подхвърлих палачинката в тигана...
О, Господи, смили се днес поне,
свали онази гадост от тавана.

В кухнята влетя като тайфун
жената - хрисимата ми пол'вина,
подгъна колене като локум,
три цвята промени, че като зина...

Забравих, че в съня си учех Ути.
Заглъхна в миг готварския синдром.
От децибелите в мен нещо се пречупи...
От утре тя ще готви във Метрон.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Смяла съм се почти час,
    за туй, твое смело откровение
    как от сиво наше ежедневие
    ти идва поетично вдъхновение!
    )))


Предложения
: ??:??