24.04.2013 г., 7:59 ч.

Палавници 

  Поезия » За деца
584 0 0

Палавници

 

Във речица дълга и спокойна,

край полянката осеяна с цветя,

плува мама лебед със своите деца.

Те са цели девет!

 

Тъй игриви, палави и диви,

в колонка по едно тя ги подреди.

Ще се учат рибка да си хващат.

Ту на ляво, ту на дясно започнаха

да се поклащат.

 

Ах, как не им се учи!

Да тичат, да играят много им се ще.

Но мама няма да даде, защото няма

вечно да ги храни. Ако искат да сполучат,

бързо да започват да се учат.

© Ивайло Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??