3.07.2019 г., 21:47 ч.

Паметника на нашето време 

  Поезия » Философска, Гражданска
488 0 0

Единственият паметник на нашето време

е дупката в асфалта, неособено дълбока –

колкото да се спънем, докато дремем,

без сънят да поеме в друга посока.

Сив, нагорещен и мръсен, непотребен,

асфалтът прониква в кръвта на потока –

унесен, ленив, невярващ, враждебен.

При отчета кафето е липсваща стока.

 

© Kiddo Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??