12.01.2010 г., 19:56 ч.

Паното 

  Поезия
784 0 2

                                                       ПАНОТО

 

Паното. То е толкова красиво!

В лявото ъгълче виждам,

как зайчето очите си умило.

Паното. Малко дантелчица, малко коприна

вече стана като многоцветна градина.

Зеленото, червеното ясно изпъкват.

Двете цветенца ей там се промъкват.

О-о-о! И зодиите! Овен, Везни и Близнаци

турили си бързо кожени калпаци.

Цветенца, звезденца, огньове

покланят се важно попове!

Мисля си, че  е понякога живо.

Погледни го - то е толкова мило!

 

 

                                                                   Tigereye

 

 

© Габриела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасна картина!!!
    Благодаря ти, че я сподели с нас
  • TОВА ПАНО ИЗГРЯ ПРЕД МЕН С ЦЯЛАТА СИ НЕЖНОСТ НА БАГРИТЕ И ФИГУРИТЕ.
    МИЛО ДЕТЕ,ПИШИ И СЛУШАЙ САМО СЪРЦЕТО СИ КАКВО ТИ ГОВОРИ.НЕКА ПЪТЯ ТИ НА
    ПОЕТЕСА ДА Е ЩИРОК И РАВЕН,И МНОГО ЩАСТЛИВ!
Предложения
: ??:??