ПАНОТО
Паното. То е толкова красиво!
В лявото ъгълче виждам,
как зайчето очите си умило.
Паното. Малко дантелчица, малко коприна
вече стана като многоцветна градина.
Зеленото, червеното ясно изпъкват.
Двете цветенца ей там се промъкват.
О-о-о! И зодиите! Овен, Везни и Близнаци
турили си бързо кожени калпаци.
Цветенца, звезденца, огньове
покланят се важно попове!
Мисля си, че е понякога живо.
Погледни го - то е толкова мило!
Tigereye
© Габриела Todos los derechos reservados
Благодаря ти, че я сподели с нас